تنظیم وکالت نامه در ترکیه
بسیاری از افرادی که به ترکیه مهاجرت می کنند دغدغه این را دارند که کارهای حقوقی شان را بتوانند به خوبی مدیریت کنند. بسیاری از افراد تصمیم می گیرند تا با تنظیم وکالتنامه در ترکیه کارهای حقوقی خودشان را به افراد دیگر مانند یک وکیل بسپارند.
در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارید و نگران کارهای حقوقی خودتان هستید در این مطلب با ویتراپو همراه باشید تا به چگونگی تنظیم وکالتنامه در ترکیه و راه و روش های آن بپردازیم.
وکالتنامه چیست؟
شاید بهتر باید که در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که وکالتنامه چیست و چه کاربردی دارد؟ وکالتنامه در اصل یک قرارداد است که شخص موکل طبق این قرارداد حقوق و وظایف خودش را به فرد دیگری واگذار می کند تا او این کارها را برایش پیگیری کند.
در قانون اساسی کشورمان نیز آمده است که وکالت عقدی بین دو طرف است که به موجب آن یکی از طرفین، دیگری را برای انجام امری بهعنوان نایب خود قرار میدهد. به طور کلی نیز دو مدل وکالت داریم که وکالت تام و وکالت موردی نام دارند که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی نیز با یکدیگر دارند.
دلایل تنظیم وکالتنامه در ترکیه
معمولا زمانی یک فرد نیاز به وکالتنامه در ترکیه دارد که خودش به صورت شخصی وقت آن را ندارد که به امور حقوقی اش رسیدگی کند. در واقع به سه دلیل اصلی یک فرد به شخص دیگری در ترکیه وکالتنامه می دهد. ابتدا این که به دلیل مشغله کاری فرصت انجام امور را نداشته باشد.
دوم اینکه حضور فیزیکی در خاک ترکیه نداشته باشد و سوم اینکه سر رشته ای از امور حقوقی نداشته باشد و با تنظیم وکالتنامه در ترکیه انجام این امور را به فرد دیگری بسپارد. به طور کلی ما ۵ نوع وکالتنامه داریم که شامل نظام وظیفه، ازدواج و طلاق، دعوی، انحصار وراثت، خرید و فروش می شوند.
در ادامه نگاهی می اندازیم به دلایل تنظیم وکالتنامه در ترکیه.
- تنظیم وکالتنامه برای انجام امور مربوط به قراردادهای فروش املاک
- تنظیم وکالتنامه برای انجام امور مربوط به ثبت و راه اندازی شرکت
- تنظیم وکالتنامه برای انجام امور اداری مربوط به کارهای اقامت در ترکیه
- تنظیم وکالتنامه برای ترجمه و تایید اسناد مدارک تحصیلی، مالی یا اقامتی
تنظیم وکالتنامه در سفارت ترکیه
برای تنظیم وکالتنامه در خارج از خاک ایران باید در ابتدا به سایت میخک مراجعه کرده و مراحل ثبت نامی آن را پشت سر بگذارید. سپس به بخش خدمات این سایت مراجعه کنید و بخش وکالتنامه را انتخاب نمایید و نوع وکالتنامه خود را نیز مشخص نمایید.
در این مرحله از شما اطلاعاتی درخواست می شود که باید آنها را با صحت و دقت کافی وارد نمایید. پس از اینکه درخواست خود را در سامانه میخک ثبت نمودید باید به سایت نوبت دهی کنسولی به آدرس APPOINTMENT.MFA.GOV.IR مراجعه کنید و از یکی از نمایندگی های کنسولگری ایران در خاک ترکیه نوبت بگیرید.
روش های تنظیم وکالتنامه در ترکیه
در صورتی که به ترکیه مهاجرت کرده اید و در این کشور زندگی می کنید ممکن است که برای انجام بعضی از کارهای حقوقی تان نیاز داشته باشید تا به شخص دیگری وکالتنامه دهید تا او به جای شما امور حقوقی تان را پیگری کرده و به سرانجام برساند.
برای تنظیم یک وکالتنامه در خاک ترکیه به طور کلی سه روش وجود خواهد داشت که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
- تنظیم وکالتنامه در ترکیه از طریق دفاتر ثبت اسناد در ترکیه که به آنها به اصطلاح نوتر گفته می شود.
- تنظیم وکالتنامه از طریقه سفارت خانه ترکیه در هر کجای دنیا که هستید.
- تنظیم وکالتنامه در خاک ایران و در دفاتر ثبت اسناد ایران و ترجمه و تایید آن در خاک ترکیه.
مدارک لازم برای تنظیم وکالتنامه در ترکیه
- کیملیک کارت معتبر
- پاسپورت معتبر به همراه ترجمه رسمی آن
- ۲ قطعه عکس پرسنلی بیومتریک از موکل
- مشخصات هویتی شامل کیملیک کارت و پاسپورت معتبر وکیل
- در صورتی که برای فروش وسیله نقلیه اقدام به تنظیم وکالتنامه کرده اید باید کارت شناسایی وسیله نقلیه را به همراه خود داشته باشید.
- در صورتی که برای خرید و فروش و یا اجاره ملک و خانه اقدام به تنظیم وکالتنامه می نمایید باید سند مالکیت ملک همراهتان باشد.
هزینه تنظیم وکالتنامه در ترکیه چقدر است؟
در صورتی که به ترکیه مهاجرت کرده اید و در خاک این کشور زندگی می کنید ممکن است به دلایل مختلف نیاز داشته باشید تا انجام امر حقوقی تان را به فرد دیگری مانند یک وکیل بسپارید. به عنوان مثال ممکن است اطلاعات خودتان در این زمینه کافی نباشد و یا به طور کلی فرصت این را نداشته باشید که به این امور خودتان رسیدگی نمایید.
در این مسیر به غیر از قراردادی که با وکیل خود می بندید و هزینه ای را بابت انجام امور به او می دهید باید بابت تنظیم وکالتنامه در ترکیه نیز هزینه های دیگری پرداخت کنید.
- هزینه تنظیم وکالتنامه عمومی در ترکیه ۱۹۲ لیر است.
- هزینه تنظیم وکالتنامه اسناد ملکی در ترکیه از ۲۴۰ تا ۶۵۰ لیر ممکن است متفاوت باشد.
- هزینه تنظیم وکالتنامه که به حسابدار پرداخت می کنید ۱۹۲ لیر است.
- هزینه تنظیم وکالتنامه برای خرید و فروش وسیله نقلیه ۱۹۲ لیر می باشد.
در چه صورتی نیاز به یک وکیل خواهید داشت؟
در صورتی که در کشور ترکیه زندگی می کنید ممکن است برای انجام برخی از امور حقوقی تان نیاز به یک وکیل داشته باشید. شما با تنظیم یک وکالتنامه در ترکیه می توانید برای انجام امور زیر یک وکیل استخدام کرده و بقیه امور را به او بسپارید.
- ثبت اسناد دادگاه
- خرید ملک و امضای اسناد
- انتقال سند مالکیت از فروشنده به شما
- فروش ملک
- سرمایه گذاری و امور مالی
- مشکلات مالیاتی
- انحصار وراثت
- افتتاح و ثبت شرکت
در انتها اگر قصد تحصیل در ترکیه و یا کار و سرمایه گذاری در ترکیه را دارید موسسه مهاجرتی ویتراپو در تمام مراحل میتواند همراهیتان کند.
نظر خود را با ما در میان بزارید