کیفیت آموزش برای تحصیل در رشته موسیقی از آنجایی که یکی از کارهای سخت و پردرآمد به شمار میرود بسیار مهم است و در اکثر نقاط جهان علاوه بر کنکورهای تئوری باید بتوانید از پس مهارت های عملی نیز بربیایید. یکی از بهترین انتخاب ها برای تحصیل در رشته موسیقی کشور ترکیه است. این کشور با ارائه دانشگاه هایی با مدارک معتبر و اساتید بین المللی و همچنین ورود به بازار کار جهانی پس از تحصیل در ترکیه موقعیت بسیار مناسبی را برای متقاضیان آن فراهم کرده است, که این رشته را در 3 مقطع تحصیلی و همچنین دوره هایی تحت عنوان تحصیلات تکمیلی ارائه میدهند. اما لازم به ذکر است که دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه برای تحصیل در زمینه موسیقی بسیار مهم است. چرا که علاوه بر پرطرفدار بودن این رشته, هزینه های تحصیل در آن نیز به عوامل بسیاری بستگی دارد و همچنین دریافت پذیرش از این دانشگاه های بین المللی کاری به شدت تخصصی است. در همین راستا مشاوران ویتراپو برای دریافت پذیرش تحصیلی از برترین دانشگاه ها همراه با شرایط ایده آل و مناسب برای تحصیل موسیقی در ترکیه برای شما عزیزان آماده خدمت رسانی میباشند. با ما همراه باشید.
چگونگی تحصیل موسیقی در ترکیه
کشور ترکیه ارزش و بهای زیادی برای موسیقی قائل میشود. از این رو تعداد دانشگاه ها و آموزشگاه هایی که رشته موسیقی را تدریس میکنند در ترکیه زیاد است. تاریخچه موسیقی این کشور بسیار غنی بوده و هنرمندان، خوانندگان و نوازندگان چیره دستی را در سطح جهانی معرفی کرده است. این کشور با فاصله جغرافیایی کمی که با ایران دارد و همچنین فرهنگ نزدیکش به ایران تبدیل به یکی از مقاصد محبوب دانش آموزان ایرانی برای مهاجرت تحصیلی شده است.
در طول دوره تحصیل موسیقی در ترکیه واحدهای درسی متفاوتی را باید سپری کنید. از جمله این واحدها می توان به آهنگسازی، ارکستر، اجرا، آنالیز، اجرا، استفاده از استودیو، موسیقی شناسی و مطالعات تاریخی و فرهنگی موسیقی اشاره کرد. شما در طول تحصیل خود در این رشته با همه سازهای موسیقی آشنا می شوید اما باید یک ساز را به عنوان ساز تخصصی خودتان انتخاب کرده و تمام جوانب و نکات آن را یاد بگیرید. تحصیل موسیقی در ترکیه دارای شرایط و نکات خاص خود میباشد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. اما برای آشنایی بیشتر با تحصیل در رشته موسیقی در ترکیه ابتدا لازم است که با رشته موسیقی آشنا باشیم
معرفی رشته موسیقی
بهتر است از قبل آنکه به بررسی شرایط تحصیل رشته موسیقی در ترکیه بپردازیم، نگاهی به رشته موسیقی به طور کلی داشته باشیم. موسیقی بدین معنا است که با کنار هم قرار دادن تعدادی نت و خارج کردن اصواتی زیبا، در یک قالب زیبا مانند قطعه موسیقی، یک اثر شنوایی زیبا خلق کنید. در صورت تحصیل در رشته موسیقی این توانایی را خواهید داشت که به یک آهنگساز یا رهبر یک ارکستر تبدیل شوید. این رشته شاخه های زیادی دارد که در مقاطع بالاتر میتوانید هرکدام از آنها را به صورت تخصصی ادامه دهید. پس از اتمام تحصیل نیز میتوانید در مشاغلی مانند نوازندگی، معلم موسیقی، آهنگساز موسیقی، موسیقی درمانی، تکنسین صدا، تهیه کننده رادیو، دستیار پخش رادیو، مهندس پخش و … مشغول به فعالیت شوید.
شرایط تحصیل رشته موسیقی در ترکیه
شرایط تحصیلی در هر کدام از دانشگاه های ترکیه ممکن است کمی با دیگری متفاوت باشد. در صورتی که قصد دارید رشته موسیقی را در ترکیه بخوانید، بهتر است که پس از انتخاب دانشگاه مد نظرتان حتما وب سایت مربوط به آن را چک کنید. اما به طور کلی برای وارد شدن به رشته موسیقی باید از این مراحل عبور کنید.
- قبولی با نمره مورد نظر هر دانشگاه در آزمون YOS
- قبولی در آزمون تومر در صورتی که قصد دارید با زبان ترکی تحصیل کنید
- قبولی در آزمون زبان انگلیسی تافل یا آیلتس در صورتی که قصد دارید با زبان انگلیسی تحصیل کنید
- قبولی در آزمون های موسیقی ABRSM و RCM
- قبولی در آزمون ورودی هر دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید
مقاطع مختلف تحصیل موسیقی در ترکیه
پس از آنکه وارد دانشگاه شدید باید یک سری از واحدهای درسی را به صورت نظری و تئوری و همچنین بخشی از واحدها را به صورت عملی پشت سر بگذارید. واحدهای درسی رشته موسیقی در ترکیه معمولا در سه بخش تدریس میشود. بخش فردی، که تمرکزش بر روی دروسی است که فقط مربوط به موسیقی میشود. بخش مشترک، که با سایر رشته های هنری شامل دروس مشترکی میشود. بخش ترکیبی که با سایر واحدهای رشته های دیگر بخش های مرتبطی دارد. طول دوره تحصیل در این رشته در مقطع کارشناسی ۴ سال است و در برخی از دانشگاه های این کشور با عنوان رشته های مدیریت هنر یا هنرهای نمایشی ارائه میشود تا دانشجویان برای ورود به موسیقی آماده باشند. لازم به ذکر است که تحصیل موسیقی در ترکیه با زبان انگلیسی, فرانسوی, آلمانی و ترکی صورت میگیرد. این رشته را در مقطع ارشد و دکتری نیز میتوانید ادامه بدهید. و اطلاعات بیشتری در زمینه آهنگسازی تخصصی، اپرا، موسیقی عامه پسند، تولید موسیقی، موسیقی شناسی و … کسب نمایید.
تحصیلات تکمیلی موسیقی در ترکیه
در کشور ترکیه فرصتی برای فارغ التحصیلان رشته موسیقی تحت عنوان تحصیلات تکمیلی وجود دارد که در قالب دوره ارشد میباشد. در این دوره متقاضی میتواند تدریس و تحقیق را در کنار هم داشته باشد و پس از آن در صورت تمایل به ادامه تحصیل برای شرکت در گرایش های اپرا, آهنگسازی, تئاتر موسیقی و …. اقدام کند.
واحدهای درسی رشته موسیقی در ترکیه
- آهنگسازی
- ارکستر
- اجرا
- آنالیز موسیقی
- استفاده از استدیو
- موسیقی شناسی
واحد های معرفی شده در واقع واحد های درسی در مقطع کارشناسی برای تحصیل موسیقی در ترکیه میباشند که در طول 4 سال تدریس میشوند. اما لازم به ذکر است که طی دوره های ترکیبی و مشترک که قبل تر نیز به آن اشاره کردیم درس های مانند ارتباطات، حافظه، کار جمعی، توانایی مدیریت فشارکاری، تفکر انتقادی، نظم و انضباط و .. را فراخواهید گرفت. در نهایت پس از اتمام دوره کارشناسی برای مقاطع تحصیلی بالاتر میتوانید در گرایش های این رشته همچون فناوری موسیقی، مدیریت موسیقی، اجرای موسیقی، تدریس موسیقی و … شرکت نمایید.
کدام دانشگاه های ترکیه رشته موسیقی را ارائه میدهند؟
دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه حاجت تپه یکی از بهترین دانشگاه های دولتی کشور ترکیه به شمار میرود. در این دانشگاه در زمینه سازهای زهی و سنتی و همچنین آهنگسازی میتوانید تحصیل کرده و تبدیل به یک آهنگساز حرفه ای شوید.
دانشگاه یاشار
دانشگاه یاشار یکی دیگر از دانشگاه های فوق العاده ای است که رشته موسیقی را در کشور ترکیه تدریس میکند. این دانشگاه خصوصی است و در شهر ازمیر کسور ترکیه واقع شده است.
دانشگاه بیلگی
دانشگاه بیلگی در شهر استانبول واقع شده است و یکی از بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه به شمار میرود که رشته موسیقی را ارائه میدهد.
دانشگاه آکان استانبول
دانشگاه آکان استانبول یکی از دانشگاه های ترکیه است که میتوانید در رشته هایی همچون مدیریت هنری در آن مشغول به تحصیل شوید.
دانشگاه بیلکنت
دانشگاه بیلکنت یکی از دانشگاه های مطرح ترکیه به شمار میرود. این دانشگاه خصوصی در شهر آنکارا واقع شده است.
دانشگاه آنکارا
دانشگاه آنکارا یکی از دانشگاه های ارائه دهنده رشته موسیقی در کشور ترکیه میباشد. این دانشگاه یکی از برترین دانشگاه های دولتی ترکیه است.
دانشگاه مارمارا
برای تحصیل موسیقی در ترکیه دانشگاه مارمارا گزینه بسیار مناسبی است, چرا که این دانشگاه از دانشگاه های برتر دولتی کشور ترکیه است.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش رشته موسیقی در ترکیه
اینکه کدام دانشگاه را برای تحصیل رشته موسیقی در کشور ترکیه انتخاب کنید تاثیر به سزایی بر مدارک مورد نیازتان خواهد داشت. لازم به ذکر است که مدارک لازم برای گرفتن پذیرش رشته موسیقی در هر دانشگاه ممکن است متفاوت باشد و بهتر است که وبسایت هر دانشگاه را به صورت جداگانه بررسی نمایید. اما به طور کلی مدارک زیر را میتوان برای ورود به تمام دانشگاه ها در نظر گرفت.
- مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی یا انگلیسی
- ریزنمرات دوران تحصیلی دبیرستان و پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی یا انگلیسی
- پاسپورت معتبر
- مدارک هویتی و ترجمه رسیمی آن مانند شناسنامه یا کارت ملی
- پرداخت شهریه دانشگاه به مدت یک سال و ارائه مدرک آن
- مدرک قبولی در آزمون YOS در صورتی که دانشگاه مورد نظرتان این آزمون را برای پذیرش نیاز دارد
- مدرک تسلط به زبان ترکی از طریق آزمون تومر در صورت تمایل به تحصیل به زبان ترکی
- مدرک زبان انگلیسی در یکی از آزمون های بین المللی مانند آیلتس یا تافل
هزینه های تحصیل رشته موسیقی ترکیه
هزینه های تحصیلی در رشته موسیقی ترکیه به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال این که در یک دانشگاه دولتی درس بخوانید یا خصوصی, تفاوت چشمگیری را رقم میزند. هزینه تحصیل در رشته موسیقی در یکی از دانشگاه های دولتی ترکیه تقریبا تا ۵۰۰۰ لیر در سال میتواند بالا برود. همین رقم برای یک دانشگاه خصوصی بین ۳۰ تا ۱۰۰ هزار لیر در سال متفاوت خواهد بود. علاوه بر شهریه ثابتی که به دانشگاه برای تحصیل پرداخت خواهید کرد، هزینه های دیگر همچون محل اقامت، خرد و خوراک و پوشاک را نیز باید در نظر بگیرید. برخی از دانشگاه های ترکیه در شرایط خاصی به یک سری از دانشجویان در هزینه های اقامتی کمک مالی میکنند. همچنین برخی از دانشگاه ها نیز خودشان خوابگاه دارند. لازم به ذکر است شهری که قصد تحصیل و زندگی در آن را دارید هم بر میزان هزینه هایتان تاثیر مستقیم میگذارد. برای مثال شهری مانند استانبول بسیار گران تز از شهری مانند ازمیر یا آنکارا میباشد.
بازار کار رشته موسیقی در ترکیه
بازار کار رشته موسیقی در ترکیه از وضعیت خوب و مناسبی برخوردار است. این کشور برخی از محدودیت هایی که بعضی از کشورها برای موسیقی دارند را ندارد و به نوعی راحت تر میتوانید در آنجا فعالیت کنید. همچنین این کشور به خاطر بازار کار جهانی و آزادی که دارد برای موسیقیدانان بسیار خوشایند و مناسب میباشد. پس از اتمام تحصیل رشته موسیقی ترکیه راه های زیادی پیش روی شما خواهد بود و میتوانید کارهای متفاوتی بکنید. از کارهای مدیریتی بگیرید تا تدریس و یا وارد شدن به بندهای موسیقی و یا حتی تشکیل آنها! بازار کار این رشته مخصوصا در کشور ترکیه بسیار مناسب است و پس از فارغ التحصیلی به راحتی میتوانید کار پیدا کنید. از جمله فرصت های شغلی که بعد از اتمام تحصیلتان میتوانید به آنها روی بیاورید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنظیم کننده صدا
- مدیر هنری
- آهنگسازی
- پیانیست
- کارگردان هنری
- وکیل تجارت موسیقی
- مربی موسیقی
درآمد فارغ التحصیلان رشته موسیقی در ترکیه
در صورتی که از رشته موسیقی ترکیه فارغ التحصیل شوید میتوانید به سرعت وارد بازار کار جهانی بشوید و کسب درآمد کنید. میزان درآمد شما در رشته موسیقی به شدت به میزان مهارت و تجربه شما بستگی دارد. از همین رو درآمد یک موسیقیدان در ترکیه بسیار نسبی است. به طور مثال این درآمد بین سالی ۳۰۰ هزار تا یک میلیون لیر میتواند متغیر باشد. اینکه بعد از تحصیل در این رشته به چه کاری روی بیاورید بر میزان درآمدتان خیلی تاثیر خواهد گذاشت. برای مثال بعضی از افراد پروژه محور کار میکنند و ترجیح میدهند که به صورت فریلنسری کار کنند. اما عده ای جذب کارهای استودیویی و شرکت های موسیقی معروف میشوند. عده ای نیز با بیرون دادن موسیقی و آلبوم سعی در جذب اسپانسر و برگذاری تور و کنسرت مینمایند.
سوالات متداول
درآمد سالیانه یک موسیقیدان در ترکیه چقدر است؟
درآمد یک موسیقیدان در کشور ترکیه بسیار نسبی است به صورتی که ممکن است بین سالی 300 هزار تا یک میلیون لیر متغیر باشد.
مقطع کارشناسی در کشور ترکیه با چه عنوان های دگیری نیز ارائه میشود؟
مدیریت هنر یا هنرهای نمایشی